Friday, July 11, 2014

Al Doilea Domiciliu Lunar Albothaim

Al Doilea Domiciliu Lunar Albothaim



Autor Asterion

Guverneaza pe cercul zodiacal domeniul aflat ^intre 12o51'27" si 25o42'52" Berbec. Numit si Albochan, Albocham sau Allothaim traditia Renasterii, Al-Buthain la autorii arabi si Pi-Kutorion la astrologii greci copti.

Astrologii arabi spun ca aceasta casa guverneaza negotul, medicamentele si leacurile, la fel ca primul domiciliu, si este dezavantajoasa casatoriilor, parteneriatelor, calatoriilor pe apa si cumpararii sclavilor.

Putem deduce din opiniile medievale adaptate pentru prezent ca acest domiciliu lunar influenteaza medicii, farmacistii, celibatarii, filosofii, ^inteleptii, geodezistii si radiestezistii, dar si cautatorii de comori si arheologii.

Din punct de vedere magic, primul domiciliu guverneaza, conform lui Agrippa, descoperirea comorilor si izvoarelor, dar si retinerea ^in captivitate a prizonierilor. ^In timpul acestui domeniu sau case unii fac talismane pentru ostilitate, dar si amulete menite sa "reconcilize operatorul cu un print", sau mai bine zis,sa ^imbunatateasca relatiile cu seful sau cu persoanele ce ocupa functii de conducere.

Misticul sufit Ibn Arabi spune ca acestui domiciliu corespund denumirea mistica "Sufletul Universal", atributul divin "Cel Care Cheama" iar ^in kabbala araba litera care ^ii corespunde este Ha. Aici putem spune ca ^isi gaseste locul creatia prin cuv^ant, care urmeaza naturii mentale enuntate de primul domiciliu. ^In momentul c^and potentialul creator exista si se naste ideea, cuv^antul este urmatorul care vine si o modeleaza, ^ii da forma si o face sa se arate, precum spunea si evaghelia lui Ioan: "La ^inceput a fost cuv^antul." Albothaim preia forta initiala continuta ^in primul domiciliu, Alnath, o dinamizeaza, ^ii da mai mult elan si mai mare putere si o face sa se manifesteze ^in mod vizibil.

Soarele ^in cel de-al Doilea Domiciliu indica o persoana plina de capricii, ^incapat^anata, extrem de curajoasa, ^insa lipsita de caldura. Prototipul omului tenace si plin de ambitie care este determinat sa obtina ceea ce vrea, indiferent de pretul pe care trebuie sa-l platesca.

Luna ^in cel de-al Doilea Domiciliu arata, dupa Cardanus, avere variabila si inconstanta. Economiile nativului sunt extrem de fluide si depind de capacitatea lui de a le dinamiza pentru a-i aduce profit, nu de economii. Impulsivitate si lipsa de ratiune de multe ori, aduc^and situatii din care poate ^invata valoarea unui plan bun facut ^inainte de a actiona instinctiv.

Mercur ^in cel de-al Doilea Domiciliu arata un om foarte abil din punct de vedere al puterii de convingere, vorbaret si volubil, care poate avea un succes deosebit ^in comert sau economie. Desi poate intra de multe ori ^in ^incurcaturi din pricina grabei si afacerilor de ^imbogatire pe termen scurt, acesta reuseste sa se descurce si sa o ia de la capat. Banii pleaca la fel de repede precum au venit iar fondurile sale sunt ^in continua fluctuatie.

Venus ^in cel de-al Doilea Domiciliu arata o persoana cu ^inclinatii spre aventura si adulter, action^and foarte pasional ^in dragoste. Deloc decisa asupra a ceea ce vrea de la partener, este ^in continua cautare si chiar daca este multumita, nu se va "cuminti" nici la v^arsta cea mai ^inaintata. Nativii cu acest aspect au un puternic impuls sexual si un magnetism deosebit, flirtul devenind c^ateodata, "sportul" preferat. Deviza acestor persoane ar fi "^in dragoste si razboi, totul e permis."

Marte ^in cel de-al Doilea Domiciliu determina un comportament capricios, impulsiv, care nu g^andeste foarte mult ^inainte de a actiona, duc^and o viata condusa de pasiune si ambitie. Nativul se aseamana mult cu razboinicul care se av^anta ^in lupta cu orice pret, izbind ^in st^anga si ^in dreapta ^in speranta ca va c^astiga lupta ca un adevarat erou, fara prea multe meditatii asupra strategiei, regret^and abia mai t^arziu cele ^int^amplate.

Jupiter ^in cel de-al Doilea Domiciliu indica un politician st^angaci, care nu acorda mare importanta diplomatiei, ci se repede la primele semne de c^astig. Daca ajunge ^in postura de sef va descoperi ca din pricina naturii sale, subalternii fie ^il vor desconsidera, fie ^isi vor face planuri de a pleaca spre alte slujbe. Saturn ^in cel de-al Doilea Domiciliu ne arata un nativ ^inclinat spre studiu, spre filosofie si ^intelepciune, care poate lucra mult mai eficient pentru sine ^insusi. Daca va ^incerca sa transmita celorlalti cunoasterea dob^andita, fie ca profersor, conferentiar sau publicist, va fi dezamagit at^at de lipsa interesului manifestat de public, c^at si de lipsa propriilor aptitudini ^in acest sens. Saturn ^in acest domeniu accentueaza sansele pentru celibat si singuratate.

Uranus ^in cel de-al Doilea Domiciliu indica un nativ schimbator, dinamic, capricios si mereu ^in cautarea unor elemente noi. Se poate lansa ^in cautari de natura mistica pe care sa le abandoneze ^in scurt timp din plictis, sau ^isi poate schimba cel putin o data ^in viata confesiunea religioasa.

Neptun ^in cel de-al Doilea Domiciliu arata o persoana cu vointa deosebit de puternica, ^insa ^in acelasi timp, extrem de influentabila. Nativul este caracterizat de tenacitate, determinare si hotar^are, ^insa toate acestea sunt subordonate naturii sale impulsive.

Pluto ^in cel de-al Doilea Domiciliu indica o persoana care doreste sa reuseasca ^in viata cu orice pret. Chiar si ^in domeniile mai rafinate ale vietii, nativul va dori sa exceleze: daca este un intelectual, acesta va dori sa devina o somitate ^in domeniul sau, indiferent de costuri. Daca este o persoana cu ^inclinatii mistice, va dori sa devina un initiat de prim rang sau un om-miracol, daca este un om religios, va dori cu ardoare sa obtina M^antuirea si sa devina sf^ant, etc.

Lilith ^in cel de-al Doilea Domiciliu indica o natura extrem de volatila, predispusa spre certuri si razvratiri. Predomina natura rebela, manifest^and deseori fulminant toate elementele pe care le reprima de-a lungul timpului.

Nodul Nord ^in cel de-al Doilea Domiciliu arata faptul ca menirea vietii actuale a nativului este aceea de a ^invata sa foloseasca elanul si impulsul de moment ^in mod ^intelept si ^in deplin acord cu ratiunea. Dispune de un mare potential evolutiv si se bucura de un liber arbitru destul de mare, fiind lasat sa experimenteze, ^insa cu conditia de a valorifica aceste experiente cu mare cumpatare si ^intelepciune.

Nodul Sud ^in cel de-al Doilea Domiciliu indica un suflet care ^in vietile anterioare a abuzat de vointa ^in reactiile de moment. Acesta a actionat ^in mod pripit, at^at ^in situatii particulare, c^at si ^in cadrul evolutiei sale ca spirit ^in viata precedenta. A fost caracterizat de impulsivitate, iar ^in prezent este foarte posibil sa ^isi fi luat o karma voit mai grea pentru a o elimina mult mai repede si a evolua ^in vietile viitoare mult mai rapid.

Reference: practicing-wicca.blogspot.com